Persoonlijke aandacht voor jou als mantelzorger

Over mij

 

“Ik help mantelzorgers, die 24/7 met hart en ziel voor iemand zorgen, en daardoor weinig ruimte voor zichzelf ervaren om een eigen leven te leiden naast het mantelzorgen, werk en gezin. Zodat zij leren de focus op zichzelf te leggen en ook plezier beleven “

 

Opeens ben je mantelzorger

Bijna niemand heeft dit met een startdatum in zijn agenda staan. In de meeste gevallen overkomt het je ineens. Zo ook bij mij.

Ik had een energie slurpende fulltimebaan in de zorg. Ik was leidinggevende van een kliniek in de GGZ. Na een drukke dag kwam ik thuis en daar lag mijn vriend op de bank. We hadden een Latrelatie, en het was eigenlijk de bedoeling dat hij die ochtend al naar zijn eigen huis gegaan zou zijn. Het tegendeel was echter waar. Hij lag op de bank en bewoog niet. Zijn kopje koffie van de ochtend was omgevallen en lag naast hem op de grond.
Ik zag meteen dat het mis was. Voor ik het wist kwam ik in de trein terecht waar je altijd voor vreest, maar hoopt nooit in te hoeven stappen. Ik kan me ook niet meer herinneren dat ik ingestapt ben. Jaren later besefte ik dat ik er nog steeds inzat.
Je komt terecht in de trein van zorgen, verdriet, rouwen, regelen, werken, jezelf bij elkaar rapen en vooral niet opgeven.

Vaak weten de mensen om je heen wat goed voor je is, terwijl jij jezelf daar niet in herkent.

Het was een ingewikkelde zoektocht binnen alle mogelijkheden en wetten en regelingen die er zijn. En daarnaast de energie vinden, naast mijn werk en de zorg voor mijn partner, voor mijzelf om het vol te houden. Het is een heel proces geweest, waar ik nog steeds in zit. Ik ergerde mij er aan dat andere mensen zich vaak moeilijk kunnen verplaatsen in mij als mantelzorger. Ik kreeg tips die iedere mantelzorger krijgt, maar die niet op mij persoonlijk gericht waren en vaak ook niet bij mij passen. Bijvoorbeeld het vinden van zorgverleners, het is heel fijn als iemand je komt helpen, maar als deze persoon niet aansluit bij jouw manier van leven, of dat van je partner, dan zit het je alleen maar in de weg. Dit maakte dat ik het uiteindelijk zelf ben gaan uitzoeken, ik ben gaandeweg gaan ontdekken wat ik nodig had, voor mijn man, maar ook voor mijzelf.

Waar word ik blij van? Wat wil ik nog bereiken? Hoe kan ik aan mijn eigen dromen werken?

Ik had het fijn gevonden als in deze zoektocht, iemand naast mij gestaan had. Iemand die voelt wat ik voel als mantelzorger, iemand die begrijpt waarom ik de dingen graag doe zoals ík ze wil doen. Uit ervaring weet dat het moeilijk is, om hier in je eentje voor te staan.

Graag wil ik, inmiddels ervaringsdeskundig, voor jou als mantelzorger betekenen wat ik zelf gemist heb: ondersteunen, coachen, begeleiden en trainen zodat jij zelf de regie houdt op jouw leven als mantelzorger, en hierin ook je eigen koers kunt varen en jouw leven leiden zoals jij dat voor ogen hebt ongeacht wat een ander hiervan vindt.
Voor jou, als mantelzorger, betekent dit: balans in je werk, de zorg voor je naaste én tijd over voor je eigen leven en dromen. Dit plaatje ziet er voor iedereen anders uit.

Wie ben ik?

Als echte Limburger ben ik een Bourgondiër, Ik ben een levensgenieter en ik kijk altijd naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Ik ben positief ingesteld, vind niks te gek en hou ervan om uitgedaagd te worden. As je met mij gaat werken zal ik je met veel humor, maar ook met een professionele houding ondersteunen en samen met jou op zoek gaan naar jouw uitdagingen. Ik hou ervan om “out of the box te denken” en ik ga met jou de ongebaande paden bewandelen tot we de juiste route uitgestippeld hebben waar jij je goed bij voelt.

Ik kan niet jouw problemen oplossen, ik kan je wel helpen om ze zelf in kaart te brengen en een route uit te stippelen. Ik zal naast je staan, en ik ben daarin ook eerlijk en misschien soms wat hard, maar alleen met één doel: er voor jou het beste uit te halen. Want jij hebt als mantelzorger ook aandacht nodig voor je eigen leven en dromen.