Over mij

 

Mijn leven kreeg een onverwachte wending in 2014 toen ik zonder enige aankondiging werd gekatapulteerd in de wereld van mantelzorg.

Geen van ons heeft dit ooit met een duidelijke startdatum in onze agenda staan, en zo ook bij mij – een plotse duik in het diepe van verantwoordelijkheid.

In een vorig leven had ik een baan in de zorg die energie slurpte. Als leidinggevende van een kliniek in de GGZ was mijn dag gevuld met hectiek en uitdagingen.

Maar toen ik thuis kwam na zo'n turbulente dag, trof ik mijn vriend aan op de bank. Ons idee van een Latrelatie nam een onverwachte wending, want in plaats van al in zijn eigen huis te zijn, lag hij bewegingsloos op de bank. Zijn kopje koffie van die ochtend had inmiddels gezelschap gekregen van de vloer.

In een oogopslag besefte ik dat er iets grondig mis was. Voordat ik het wist, bevond ik me in die ene trein waarvan je hoopt dat je er nooit in hoeft te stappen, maar waar ik me niet eens meer kan herinneren hoe ik instapte. Jaren later drong het tot me door: ik zat er nog steeds in.

Deze trein van zorgen, verdriet, rouw, regelen, werken, jezelf bij elkaar rapen, en vooral niet opgeven - dat is de realiteit waar ik me in bevond.

En hier ben ik nu, zonder schaamte mijn verhaal delend. Deze pagina is niet alleen een "Over Mij", maar ook over jou en de erkenning dat het leven soms onverwachte, uitdagende wendingen neemt. Samen gaan we door, met openhartigheid, kracht, en soms zelfs een vleugje humor. 


Mensen om me heen dachten te weten wat het beste voor me was, terwijl ik mezelf er totaal niet in herkende.

Te midden van mijn eigen mantelzorgreis realiseerde ik me al snel dat mensen om me heen dachten te weten wat het beste voor me was, terwijl ik mezelf er totaal niet in herkende. Een ingewikkelde zoektocht begon, een doolhof van mogelijkheden, wetten en regelingen. En te midden van mijn werk en de zorg voor mijn partner moest ik ook nog energie vinden om dit alles vol te houden. Een voortdurend proces waar ik nog steeds in zit.

Ik ergerde me aan het onbegrip van anderen over mijn leven als mantelzorger. Ik ontving goedbedoelde tips die standaard waren, niet persoonlijk en vaak totaal niet op mijn situatie van toepassing. Het zoeken naar zorgverleners werd bijvoorbeeld aangeprezen, maar als die niet aansloten bij mijn levenswijze of die van mijn partner, zat het alleen maar in de weg. Daarom ben ik uiteindelijk zelf op ontdekkingstocht gegaan, op zoek naar wat ik nodig had, niet alleen voor mijn partner maar ook voor mezelf.

Waar word ik blij van? Wat wil ik nog bereiken? Hoe kan ik werken aan mijn eigen dromen?

In deze zoektocht had ik graag iemand aan mijn zijde gehad, iemand die begreep wat het betekent om mantelzorger te zijn, die voelde wat ik voelde. Ik weet uit ervaring hoe eenzaam het kan zijn om hier alleen voor te staan.

Nu, als ervaringsdeskundige, wil ik voor jou als mantelzorger betekenen wat ik zelf heb gemist: iemand die SAMEN met mij het pad van de mantelzorgreis bewandelt. Iemand die weet hoe het is om 24-7 mantelzorger te zijn.

Zo behoud jij de regie over jouw leven als mantelzorger, kun je je eigen koers varen en jouw leven leiden zoals jij dat voor ogen hebt, ongeacht wat anderen hiervan vinden.

Voor jou als mantelzorger betekent dit: balans in je werk, zorg voor je naaste én tijd over voor je eigen leven en dromen. En laten we eerlijk zijn, dat plaatje ziet er voor iedereen anders uit. Het is tijd om jouw unieke eeneheid te vinden en je leven te leiden op jouw eigen voorwaarden. 

 


Wie ben ik?

Als rasechte Limburger ben ik een Bourgondiër in hart en nieren. Levensgenieter pur sang, kijk ik altijd naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Mijn positieve instelling kent geen grenzen, niets is te gek en ik omarm uitdagingen met open armen.

Als je ervoor kiest om met mij te werken, kun je rekenen op een flinke dosis humor, gecombineerd met een professionele houding. Samen gaan we op zoek naar jouw persoonlijke uitdagingen.

Out of the box denken? Daar ben ik dol op!

Samen gaan we de ongebaande paden bewandelen, op zoek naar de juiste route die voor jou goed voelt. Mijn rol is niet om jouw problemen op te lossen, maar om je te helpen ze zelf in kaart te brengen en een route uit te stippelen.

Ik sta naast je, eerlijk en soms misschien wat direct, maar altijd met één doel voor ogen: het beste voor jou bereiken. Want als mantelzorger verdien jij ook aandacht voor jouw eigen leven en dromen.

❤️Samen gaan we ervoor!❤️