Twee levens leiden: De Dubbele Reis van de 24/7 Mantelzorger

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 15:49

Twee Levens Leiden: De Dubbele Reis van de 24/7 Mantelzorger

Als je 24/7 voor een geliefde zorgt, lijkt het soms alsof je twee levens leidt. Enerzijds ben je de mantelzorger, je biedt de zorg, liefde en ondersteuning aan je dierbare. Anderzijds ben je ook nog steeds jijzelf, met je eigen dromen, verlangens en behoeften. Deze dubbele reis is een uitdaging, maar het is ook een avontuur waarin je groeit, leert en liefhebt als nooit tevoren.

Het Spitsuur van het Leven

Voor mij als mantelzorger van mijn man als volgt: Stel je een drukke snelweg voor met twee rijstroken: één voor jouw persoonlijke leven en één voor jouw rol als mantelzorger. Soms lijken deze rijstroken dicht bij elkaar te liggen, terwijl ze op andere momenten mijlenver uit elkaar lijken te liggen.

In de ene rijstrook is er de chaos van doktersafspraken, verzorgingstaken en eindeloze zorgen. Inmiddels ben ik een expert geworden in het jongleren met de complexe behoeften van mijn liefste. En jij herkent dit vast als je ook voor een geliefde zorgt. De ene dag brengt vreugde en de andere brengt uitdagingen, maar je gaat altijd door.

In de andere rijstrook vind je de stille verlangens die je koestert. Je droom soms van een avondje uit met vrienden, een hobby oppakken die je hebt opgegeven, of zelfs gewoon een moment van rust om jezelf te zijn. Het kan soms lijken alsof deze rijstrook verwaarloosd wordt, maar hij is er nog steeds, en jij hebt het recht om er af en toe naartoe te gaan.

Het Middenveld: Balans Vinden

Tussen deze twee rijstroken ligt het middenveld, waar je als mantelzorger moet jongleren om balans te vinden. Het middenveld is de plek waar je moet zorgen voor jezelf. Het is de plek waar je leert dat het oké is om hulp te vragen, om te rusten, om je eigen grenzen te stellen, en je eigen dromen na te jagen. In het middenveld kun je ook de steun en begrip van anderen vinden, zoals vrienden, en familie. Het is de plek waar je je emoties kunt uiten, kunt huilen als je dat wilt, en kunt lachen om de kleine momenten van geluk.

De Dubbele Reis als Avontuur

Hoewel het soms voelt alsof je twee levens leidt, is het belangrijk te beseffen dat deze dubbele reis een avontuur is. Het is een reis van liefde, groei en verbinding met je geliefde op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het is ook een reis van zelfontdekking, waarin je sterker en veerkrachtiger wordt dan je ooit had gedacht.

Er zullen momenten zijn van vermoeidheid en frustratie, maar er zullen ook momenten van diepe vreugde en liefde zijn. Je bent niet alleen in deze reis, je bent samen met je geliefde op weg en je verdient erkenning en steun voor alles wat je doet.

Dus, blijf reizen op deze dubbele weg, waarin je twee levens leidt. Vind balans, vind steun, en vergeet nooit dat jij, als 24/7 mantelzorger, een ongelooflijke kracht en liefde bezit om twee levens met elkaar te verweven tot een verhaal van moed en mededogen.